Évek óta használaton kívül állt, és amortizálódott a siófoki régi könyvtár épülete. A város vezetése egy még a régi vezetés által kitalált projektet valósított meg az épületben.

Az önkormányzat helyi civil szervezetekkel összefogva közösen 135 millió forintos pályázati pénzzel újította fel az épületet, amit ezentúl Civilek Házaként fog funkcionálni.

A kiírt pályázatunk nyerteseként a siófoki székhelyű JSP Építő Kft-t bíztuk meg a kivitelezéssel. Ennek a gigantikus munkának értünk most a végére és ma 11 órakor, Witzmann úrral átadjuk a civil házunkat.

860 m2-en teljes külső/belső nyílászáró csere, teljesen új burkolatok és villanyvezeték-hálózat. Az egész épület energiatakarékos és akadálymentesített, egyebek mellett egy új lifttel is ellátott. Újak a mosdók, a WC-k, utóbbiak részben szintén a mozgásukban korlátozottak számára is használhatóak.

De helyet kaptak multifunkciós termek és közösségi média stúdió, digitális műhely, rendezvény-, koncert terem, irodák is és sorolhatnám tovább. A következő lépés a berendezés, aztán pedig az üzemeltetés lesz. De a javán túl vagyunk…

Siófok ismét egy nagyot lépett hát előre. Egy újabb, jobb sorsra érdemes önkormányzati ingatlanunk szolgálhatja a jelen és a jövő nemzedékét. Városnapot ünneplünk ma, így ezzel a hírrel kívánok boldog születésnapot Siófoknak, a siófokiaknak

- írta a közösségi oldalán Lengyel Róbert polgármester a Civilek Háza kapcsán.

Fotó: Facebook/ Lengyel Róbert