2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Meghekkelték a nemzeti konzultációt, de ez nem bűncselekmény

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 13:00
Meghekkelték a nemzeti konzultációt, de ez nem bűncselekmény
Mivel nem bűncselekmény, a rendőrség megszüntette az eljárást a kormány online nemzeti konzultációját 2020-ban, majd 2021-ben is meghekkelő robotprogram ügyében

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Nemzeti Nyomozó Iroda mindkét ügyben megszüntette az eljárást, mivel mindegyik esetben megállapította, hogy a cselekmény nem bűncselekmény

– írta a rendőrség a hvg.hu megkeresésére.

Mint ismert,

egy robotprogram mindkét évben automatizálva, hamis adatokkal és tömegesen töltötte ki a kormány konzultációit.

Amint azt a hvg.hu megírta, az információs rendszer vagy adat megsértéséért – ez volt a nyomozások indoka – akár 3 év szabadságvesztés is kiszabható, ám ehhez a törvény szerint „az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedést” meg kell sérteni, a rendszer működését akadályozni kell, vagy a rendszerben már meglévő adatot kell törölni, megváltoztatni.

Amint arról lapunk lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a legutóbbi összesítések szerint már közel 695 ezren töltötték ki a legújabb, a brüsszeli szankciók ügyében indított konzultáció kérdőívét.

Illusztrációs fotó: Pixabay