Wales végig sok hibával játszott, Bale-t szinte eltűnt a pályán, Irán a második félidőtől átvette a játék irányítását. A walesi kapus, Hennessey kiállítása után 

1. félidő

A 13. percben Moore közeli kísérlete miatt kellett először komolyabban közbeavatkoznia az iráni kapusnak, a 16. percben Golizadeh lőtt gólt, de les miatt érvénytelenítették.

Tulajdonképpen ennyi említésre méltő történt az első játékrészben.

2. félidő

A második félidő elején Irán nagyon közel állt a vezetéshez, előbb Azmoun indult meg a kapu felé,  8 méterről találta telibe a baloldali kapufát, majd a kipattanót Golizadeh összesszedte és 20 méterről találta el a jobb kapufát.

A walesiek bár többet birtokolták a labdát, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, az iráni kontrák viszont  veszélyesek voltak. A 74. percben Ezatolahi jobb alsóba tartó lövését ütötte szögletre Hennessey.

A 84. percben aztán Davies 16 méterről lőtt labdáját tolta ki a léc alól Hosszeini. Nem sokkal később a kapuból rossz ütemben kimozduló Hennessey magasra felhúzott lábbal tarolta le 25 méterről a kaputól Taremit. A walesi kapus előbb csak sárgát kapott, majd videóbírózást követően a játékvezető pirosat mutatott fel neki, ezzel megtörtént a torna első kiállítása.

Irán igyekezett kihasználni az emberelőnyt, Torabi 18 méterről alig tévesztette el a bal felsőt.

A kilencperces hosszabbítás nyolcadik percében Allen rövid felszabadítása után Csesmi 22 méterről remekül lőtte ki a bal alsó sarkot. 1-0.

Majd a 101. percben egy 4 a 2 elleni kontratámadásból Rezajan, végleg eldöntötte a meccset, ezzel a három pont szerzett csapatának. 2-0 

Fotó: ar-Rajján, 2022. november 25.
Az iráni Szardar Razmun (előtérben) lövése a lókapufát találja el a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a B csoportban játszott Wales-Irán mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 25-én. MTI/AP/Manu Fernández