2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -5o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Borkóstolóval egybekötött múltidézés Pécsett

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 19:40
Borkóstolóval egybekötött múltidézés Pécsett
Négy tételes borkóstoló és Pécs történetének izgalmas fejezetei várják az érdeklődőket december 3-án a Világörökség Napon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pécs ókeresztény sírkamrái 22 éve kerültek fel az UNESCO Világörökség Jegyzékbe. Az évforduló alkalmából múltba röppentő történelmi előadásokkal és az alkalomhoz illő borokkal várja látogatóit az Ókeresztény Mauzóleum – írta a szervező pecsorokseg.hu.

A Világörökség Nap első eladója Fejérdy Tamás műemlékvédelmi szakmérnök, aki az emberiség kulturális és természeti értékeinek megóvását szolgáló Világörökségi Egyezményről tart előadást.

Agócs Nándor a római császárokhoz és a hazai római örökségünkhöz kapcsolódó előadással készül, aki körüljárja többek között, hogy mit adtak a római császárok Pannoniának.

A végére marad a szórakozás, a program utolsó eleme a balatoni borvidékről kiválasztott 4 izgalmas bor bemutatója Sámson Gergely borszakértő vezetésével.

Fotó: pecsorokseg.hu