Megállapodást kötött a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének, Schadl Györgynek a bizalmi emberével az ügyészség

– írja a 24.hu az általa megismert vádiratra hivatkozva.

E szerint a nő – aki az eljárás során 90 oldalnyi vallomást tett, és részletesen beszámolt Schadl György ügyeiről – Házipénztár és EgyenlegMoncsi elnevezésű

Excel-táblázatokban dokumentált minden pénzmozgást, így a Völner Pál volt államtitkárnak juttatott kenőpénzek kifizetését is.

A lap a vádiratból úgy tudja, hogy a nő hivatalosan végrehajtójelölt volt, de valójában pénzügyesként dolgozott, és – egy másik bizalmi emberrel, Schadl sofőrjével együtt – teljes mértékben

tisztában volt azzal, hogy a végrehajtók elnöke a legális bevételei mellett rendszeresen jut törvénytelen, korrupciós cselekményekből származó pénzekhez, illetve maga is fizet hivatalos személyeknek.

A vádirat szerint Schadl a Völnerrel kialakított korrupciós kapcsolata révén 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert. A pénzt az ő kérésére kinevezett önálló bírósági végrehajtóktól kapta vissza, miközben jogtalan előnyként rendszeresen pénzt adott át a befolyását az ő érdekeinek megfelelően gyakorló fideszes politikusnak. 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat Schadl és Völner ellen. Az eljárásnak 22 vádlottja van, köztük a végrehajtók elnökének apja, felesége és sofőrje.

Az a bizalmasa, aki táblázatban vezette a kenőpénzek mozgását, csak tanúként szerepel a vádiratban.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu tegnap beszámolt, Schadl György felesége és apja azért került a vádlottak padjára, mert Schadl a börtönből felhívta őket, hogy rejtsék el a luxusóráit és az ékszereit, ők pedig eleget tettek ennek.

Illusztrációs fotó: Pixabay