Öncenzúra címmel tette közzé gondolatait Schmidt Mária a Facebook-oldalán, amellyel a német vb-szereplésről mondta el a gondolatait. Igaz, nem a játékról, hanem szemben a miniszterelnök állításával, hogy a foci nem politika, mégis a foci politikai oldaláról beszélt posztjában.

Schmidt Máriát a német válogatott szivárvány karszalaggal kapcsolatos vívódása ösztökélte szólásra, amelyről a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk. A német játékosok ugyanis azzal kezdték el a világbajnoki szereplésüket Japánnal szemben, hogy a meccs elején a szájukhoz tartották a kezüket. Ezzel arra akartak utalni, hogy a rendező Katar és a FIFA megtiltotta a játékosoknak a szivárványos karszalag viselését.

Meglepetésre azonban nem a karszalagokról, hanem a német válogatott vereségéről vált emlékezetessé a japánok elleni mérkőzés.

Schmidt Máriát annyira feldúlta ez a történt, hogy írásában még azt is megkérdőjelezte, hogy egy német válogatottról beszélünk, mert a német szó után kérdőjelet tett ki. Bejegyzésében a pártállami időket idézte fel, mondván megtanultak akkor az emberek hallgatni, és megtanulták azt a "bölcsességet", hogy "ne szólj szám, nem fáj fejem".

Akkoriban ugyanis tétje volt a tiltakozásnak

- igaz, szégyenkeztek amiatt, hogy besimultak a rendszerbe, és hallgattak. Vallotta be Schmidt, majd párhuzamba állítva ezt a német válogatott magatartásával kijelentette, hogy ők új minőségre próbálják emelni az öncenzúrát.

A csapatkapitányuk nem merte felvenni a szivárványos karszalagot, a csapat és a Német Labdarúgó Szövetség nem mert kiállni állítólagos elveikért, mert annak „katasztrofális” következményeitől – atyaég, egy sárga lap, tényleg bődületes retorzió - visszariadtak

- jelentette ki a Terror Háza igazgatója bejegyzésében. Azt is a németek rovására írta Schmidt Mária, hogy öncenzúrájukat hősiességként akarják beállítani. Ezzel szemben a magatartásuk nem volt más mint szánalmas, férfiatlan és gyáva.

Schmidt Máriának a jelek szerint eléggé a bögyében van Németország, hiszen legutóbb - ahogy arról a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk - még az ország létezését is megkérdőjelezte. Kirohanására a magyarországi német nagykövet is reagált a Twitter-oldalán férje videóját közzétéve Berlinből, azzal a megjegyzéssel, hogy akinek a halálhírét keltik, az sokáig él.

A kiemelt kép forrása: MTI / Illyés Tibor