Cristiano Ronaldo, akinek a távozását a napokban jelentette be a Manchester United, most is a portugál csapat kapitányaként lépett a pályára. Ronaldónak volt két nagy helyzete a meccs elején , a 10. percben már kapaszkodnia kellett Ati-Ziginek a lövésénél, majd négy perccel később hatalmasat ugrott CR, de mellé fejelt öt méterről.

Az első játékrészben portugál mezőnyfölény volt a jellemző, de Otávio, Joao Félix vagy épp Bruno Fernandes kísérletei sem találtak kaput.

Az első ghánai helyzetre 55 percet kellett várni, ekkor Kudus lőtt 18 méterről a bal alsó mellé. Majd Cristiano Ronaldot Salisu buktatott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt az ötszörös aranylabdás a jobb sarokba vágta. Ezzel a góllal történelmet írt a portugál sztár: ő lett az első játékos, aki öt különböző világbajnokságon is gólt szerzett. 1-0

A portugálok nem sokáig tudták megtartani az előnyüket, a 73. percben Kudus balról betett labdájára Ayew érkezett és kiegyenlített. 1-1.

Öt perc múlva újra megszerezte a vezetést Portugália: Bruno Fernandes passza után Joao Félix az ötös jobb sarka elől lőtt a jobb alsóba a kifutó kapus mellett betalált, 2-1.

A 80. percben kétgólosra növelték előnyüket a luzitánok, ismát Fernandes adott remek labdát a bal szélre, amit a csereként beállt Rafael Leao  a hosszú alsóba lőtt., 3-1.

A 89. percben Joao Cancelo volt bizonytalan, így Baba Rahman középre tudta adni a labdát, amit Bukari 6 méterről a bal sarokba fejelt, 3-2.

A H-csoport jelenlegi állása: Portugália 3 ponttal csoportelső, a második Dél Korea, harmadik Uruguay és negyedik Ghána. 

A csoport másik mérkőzéséről itt olvashatnak összefoglalót.

fotó: portugál Cristiano Ronaldo, miután 11-esből gólt rúgott a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában játszott Portugália-Ghána mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 24-én. MTI/AP/Manu Fernández