Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat

- nyilatkozta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek, amellyel Gyurcsány Ferenc keddi Facebook-bejegyzésére reagált. Ahogy arról a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk, a DK elnöke azt a kérdést vetette fel, hogy léteznek-e politikai tabuk a politikai közbeszédben, avagy szabad-e kritizálni az egyházakat. Nacsa Lőrinc arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc rendszeresen minden fórumot megragad, hogy támadja az egyházakat, és

a legsötétebb korokat idéző módon felszólít, vádaskodik, fenyegetőzik, Marosán György és Rákosi is csettintene a jó tanítvány hallatán.

A KDNP frakcióvezető-helyettese még folytatta a szidalmakat, és az országot tönkretevő miniszterelnöknek nevezte Gyurcsány Ferencet. Azt is elmondta, hogy - értékelésük szerint - a kormánya ki se fizette az egyházi iskoláknak jogosan, szerződés szerint járó forrásokat. Továbbá azóta is támadják az egyházak társadalmi tevékenységét és a nekik adott állami támogatást.

Az állami támogatásból az egyházak diákokat oktatnak, időseket látnak el és közösségeket szerveznek, hívta fel a figyelmet Nacsa, majd hozzátette:

Ne legyen kétségünk, ha jönne az árnyékkormány, akkor újra lenne Állami Egyházügyi Hivatal. Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat.

Ezzel Gyurcsány Ferenc bejegyzése lényegében célt ért, hiszen az ellenzéki politikus azt akarta bizonyítani, hogy léteznek politikai tabuk a magyar közbeszédben. Mivel a kormánypárti véleményvezérek rendre arról beszélnek, hogy liberális véleményterror uralkodik a világban, és Orbán Viktor is kijelentette többször már, hogy büszke arra, hogy felszámolták hazánkban a politikai korrektséget, addig Gyurcsány azt kívánta bebizonyítani, hogy létezik hazánkban a politikai korrektség szélsőséges formája, az úgynevezett véleménydiktatúra, csak ellenkező előjellel.

A kiemelt kép forrása: MTI / Illyés Tibor