Ahogy arról a Frisshirek.hu-n többször is beszámoltunk, kisebb diplomáciai bonyodalom keveredett Orbán Viktor szurkolói ruhadarabja körül. A miniszterelnök ugyanis egy nagy-magyarországos sálat tekert a nyaka köré Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén.

Szotyori-Lázár Zoltánt, a szolnoki Jobbik elnökét is szólásra készítette az ügy, azonban a kritikus hangoktól elütően formált véleményt Vörös vonal címmel ellátott bejegyzésében. Azzal kezdte írását, hogy a labdarúgás hidegen hagyja, és nem kedveli Orbán Viktort sem, de!

Az viszont bizonyos, hogy nem tudok annyira ellenzéki lenni, hogy rosszallásomat fejezzem ki amiatt, mert a miniszterelnök a történelmi Magyar Királyság sziluettjével (gyengébben kedvéért: Nagy Magyarország) ellátott szurkolói sálat viselt.

Az ellenzéki párt városi elnöke szerint van olyan pont, amely után az ellenzéki vagy kormánypárti magyar polgár "csak" magyar polgár, és ez a pont számára Trianon. "Ha úgy tetszik, ez a vörös vonal" - zárja bejegyzését.

Orbán Viktor azonban a V4-es csúcs alkalmával már egy másik sállal virított, amelyet szlovák kollégájától, Eduard Heger miniszterelnöktől kapott, és amelyen az a felirat olvasható, hogy

Szlovákia.

A sálváltást sem hagyta szó nélkül Szotyori-Lázár, aki a szlovák és a magyar miniszterelnök közös képét a következő megjegyzéssel látta el Facebook-oldalán:

Amikor a haverok előtt előadod, mekkora arc vagy, de valójában akkor csicskítanak be, amikor csak akarnak.

A kiemelt kép forrása: Orbán Viktor Facebook-videójának vágóképe