2022.11.26., szombat - Virág
Budapest: 5o - 8o
Az ország 19 megyéjében

77 támogatott város között Győr nem szerepel. Vajon miért?

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 13:25
77 támogatott város között Győr nem szerepel. Vajon miért?
A helyeik reménykedtek az uszoda újranyitásában, ami rövid ideig, bizonyos időszakokban meg is valósult. A kérdés azonban az, hogy ezt meddig tudja finanszírozni a város a működését. Biztosan nekik is jól jött volna némi ajándék pénz rá...

Az elmúlt hónapokban komoly közéleti kérdés volt, hogy rengeteg uszoda bezár, hiszen olyan rezsiárakkal működnek, ami az új, megemelkedett keretek között egész egyszerűen kifizethetetlen. Legalábbis a legtöbb város számára….

Ám, ahogy megírta a nalunk.ujszo.com azért jócskán vannak olyan városok, melyek uszodai segélycsomagokat kaptak – azaz nem kevés pénzt a működtetésre, hogy legalább év végégig kihúzzák. Győrben óriási felháborodás övezte az uszoda bezárást, végül, ahogy a Frisshirek.hu  is beszámolt róla, a városvezetés engedett a nyomásnak, és bizonyos időközökben a civilek is mehetnek lubickolni. Így nem kell nekik a korábban, Dézsi Csaba András által javasolt Mosoni Dunába fagyoskodni.

A polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy Győr a kormánytól nem kapott választ sem az uszodákat érintő kérdésekre, míg más városnak pénz is jutott.

Fotó: illusztráció, pixabay.com