A főügyészség nem nevezte meg az ismert zenészt, de a gyanúsításkor a sajtóban többször is megjelent, hogy Galambos Lajos - művésznevén Lagzi Lajcsi - büntetőügyéről van szó, fedte fel az MTI. Fröhlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje akkor megerősítette ezt a Ripostnak, és hozzátette azt is, hogy

Galambos Lajos együttműködött a hatóságokkal a gyanúsítottak kézre kerítésében.

Az ügy 2021 nyarán vette kezdetét, amikor az érintett személyes felkeresték a zenészt. Egy vállalkozó, magát valótlanul hivatalos személynek kiadva, alkalmazottja segítségével azzal ment Galambos Lajoshoz, hogy 200 millió forintért cserébe elintézi, hogy a zenész ellen folyó eljárás letöltendő szabadságvesztés nélkül záruljon le.

A csaló Polt Péterre hivatkozott, majd telefonon kihangosítva beszélt egy emberrel, aki magát Polt jobbkezeként mutatta be, és biztosította Lajcsiékat, hogy minden rendben lesz.

A magát vállalkozónak bemutató férfival Galambos Lajos többször találkozott, de egy ügyvéddel is, akit a csaló ajánlott. Ő szintén megerősítette a kieszelt mesét. Az ügyészség rajtuk kívül még két ember ellen is vádat emelt. Egyikük a vállalkozó hozzátartozója, aki részt vett a szerepjáték levezénylésében, a másik pedig a bűncselekmény tudatában segített kapcsolatot találni Lajcsival.

Természetesen az ügyészség cáfolta, hogy a csalónak és társainak bármilyen kapcsolatai lennének a szervezethez, ahogy azt is, hogy jogtalan előny szerzéséért sem keresett meg senkit az ügyészségtől. A szervezet a bíróságot arra kéri, hogy a vállalkozót és az ügyvédet ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre, míg utóbbit végleg tiltsa el a jogi egyetemi végzettségéhez illő minden hivatástól.

Amennyiben a vállalkozó beismeri a vádakat, és lemond a tárgyalásról, akkor 3 200 000 forintja bánthatja, és 5 év letöltendő börtönbüntetésre kell majd bevonulnia.

Galambos Lajost még 2015 szeptemberében tartóztatták le előzetesen 30 milliós közüzemidíj elszalása, okirat-hamisítás és vesztegetési kísérlet vádjával, ezt követően csak 2016 januárjában engedték szabadon, de 2021 szeptemberében 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, 3 évre eltiltották a közügyektől és még 11 millió forint vagyonelkobzással is sújtották. A per még tart, mert az ítéletet az Érdi Járási Ügyészség megfellebbezte - összegezte az esetet a Wikipédia.

A kiemelt kép forrása: Galambos Lajcsi Official Facebook-oldala