2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -1o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Szentendrén botrányba fulladt a városi karácsonyfa-állítás

frisshirek.hu, 2022. november 23. - 20:10
Szentendrén botrányba fulladt a városi karácsonyfa-állítás
A címzetthez elég rozoga állapotba jutott el a felajánlott hatalmas fenyő. Mire a szentendrei Fő térre ért a város karácsonyfájának szánt fa, egyértelművé vált, hogy azt már nem állíthatják fel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A város karácsonyfájának szánt fenyő törzse megroppant szállítás közben

- tudatta a közvéleménnyel szűkszavúan a város karácsonyfájának szánt fenyő hányattatott történetét Szentendre önkormányzata a Facebook-oldalán.

A történet egésze azonban pontosabban úgy hangzik, hogy a szállítók nem voltak a helyzet magaslatán, ugyanis az zegzugos szentendrei óvárosban próbálták a hatalmas fát egy nagy teherautóval a Fő térre vinni.

Nem sikerült.

A fa annyira megsérült az út közben, hogy azt már nem lehetett felállítani karácsonyfának. Állítólag már eredetileg sem volt egészen ép a fa, hiszen a budapestkornyeke.hu arról ír, hogy annak teteje már teljesen száraz volt. Igaz, mások meg azt siratták kommentben, hogy egy makkegészséges, gyönyörű fával szegényebb lesz a természet Szentendrén.

Új fenyőről gondoskodnak, szerencsére az idén is több fát ajánlottak fel a szentendreiek a város karácsonyfájának. Így advent első vasárnapjára feldíszített fenyő fogja várni az ünneplőket

- tudatta az önkormányzat a fenyő-botrány végkifejletét. Minden jó, ha a vége jó? Vasárnap kiderült!

A kiemelt kép forrása: Szentedre blogol Facebook-csoport