2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 7o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Spanyolország letarolta Costa Ricát

frisshirek.hu, 2022. november 23. - 20:05
Spanyolország letarolta Costa Ricát
A világbajnokság E-csoportjában Spanyolország 7-0-ra legyőzte Costa Ricát és ezzel jelenleg csoportelső.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Luis Enrique a spanyol válogatott szövetségi kapitánya támadó felfogású csapatot küldött a pályára. Így már a tizedik percben vezetést szereztek a spanyolok, Gavi kiugratása után Dani Olmo parádésan vette át a labdát, majd 8 méterről kapura emelte. Tíz perccel később Marco Asensio bal lábbal a bal alsóba lőtt kapáslövéssel lepte meg a Navast. Jordi Alba buktatása után Ferran Torres értékesítette a büntetőt, ezzel a 3-0-as spanyol vezetéssel zárult az első félidő.

Térfélcsere után a spanyolok folytatták a góllövést. Az 54. percben 4 méterről talált be Torres, a Barcelona támadója az ellenfél kapujába. Tíz perccel később a csereként beállt Morata éles szögből az oldalhálóba lőtt. A 75. percben Morata passza után Gavi 15 méterről kapásból a kapu bal alsó sarkába bombázott. A 90. percben Soler egy Navasról kijövő labdát küldött a kapuba 10 méterről. A hosszabbításban egy szép támadás végén Morata 12 méterről lőtt a jobb sarokba,  ezzel véglegessé téve a 7-0-s kiütéses győzelmet. 

Costa Rica mindössze 18 százalékban birtokolta a labdát, nem volt kapura lövése.

Az E- csoportot jelenleg a Spanyolország vezeti. Második helyen Japán áll, aki a mai meccsén nagy meglepetésre 2-1-re legyőzte Németországot.

Fotó: FIFA