Luis Enrique a spanyol válogatott szövetségi kapitánya támadó felfogású csapatot küldött a pályára. Így már a tizedik percben vezetést szereztek a spanyolok, Gavi kiugratása után Dani Olmo parádésan vette át a labdát, majd 8 méterről kapura emelte. Tíz perccel később Marco Asensio bal lábbal a bal alsóba lőtt kapáslövéssel lepte meg a Navast. Jordi Alba buktatása után Ferran Torres értékesítette a büntetőt, ezzel a 3-0-as spanyol vezetéssel zárult az első félidő.

Térfélcsere után a spanyolok folytatták a góllövést. Az 54. percben 4 méterről talált be Torres, a Barcelona támadója az ellenfél kapujába. Tíz perccel később a csereként beállt Morata éles szögből az oldalhálóba lőtt. A 75. percben Morata passza után Gavi 15 méterről kapásból a kapu bal alsó sarkába bombázott. A 90. percben Soler egy Navasról kijövő labdát küldött a kapuba 10 méterről. A hosszabbításban egy szép támadás végén Morata 12 méterről lőtt a jobb sarokba,  ezzel véglegessé téve a 7-0-s kiütéses győzelmet. 

Costa Rica mindössze 18 százalékban birtokolta a labdát, nem volt kapura lövése.

Az E- csoportot jelenleg a Spanyolország vezeti. Második helyen Japán áll, aki a mai meccsén nagy meglepetésre 2-1-re legyőzte Németországot.

Fotó: FIFA