"Totó már otthonosan mozog a boltokban, mivel mindenhova elkíséri nevelőjét Rigó Gábort. Szerencsére az üzletben szívesen fogadták a hattyút, mivel ilyen kalandban még nem volt részük az eladóknak. A hattyú pillanatok alatt feltalálja magát az új helyeken, így egy idő után nemcsak a gazdáját, hanem a területét is védi az idegenektől.

Rendszeresen hordom magammal mindenhova kicsi kora óta. Balatonra, Hévízre szoktunk járni fürdeni a nyári időszakban. Most készülődünk mi is a karácsonyra, ezért elmentünk egy állatboltba is, ahol neki is választottam extra élelmet. Most pedig karácsonyi dekorációkat próbálunk keresgetni, és vásárolni valamit. Mindig viszem magammal, tankolni is, ha megyünk valahova." - tudósította a Keszthely Tv.

'Totó, a mentett hattyú, nemcsak vásárolni, hanem edzeni is szívesen jár gazdájával. Háziállatként él a családdal és egyáltalán nem kíván visszatérni a természetbe. Története nem mindennapi, hiszen egy nádasban talált tojásból született, a biztos pusztulástól mentette meg Kőszegi Lídia, aki hazavitte, melegen tartotta és kikeltette a hattyútojást.Ez a madárfaj védett Magyarországon, így különleges engedélyt kapott, hogy megtarthassa. A férfi és védence azóta elválaszthatatlan, és közben Totóból igazi szobamadár lett, aki imád a lakásban is lenni. Igaz, Gábor három gyermeke közül csak az egyiket fogadja el, és az idegenekkel is barátságtalan.Gazdája azt szerette volna, hogy amikor Totó eléri egy kifejlett példány súlyát és magasságát, akkor elviszi a Balatonra, és elengedi, hogy olyan életet élhessen, mint más hattyúk. Totó azonban nem akarja elhagyni Gábort." - írta róla még májusban az NLC.

 Totó most idén két éves, a hattyú akár 25-30 évig is elélhet.

Videó: Keszthely Tv

Fotó: Rigó Gábor Facebook-oldala