2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 7o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Jobban játszott Kanada, de Belgium elvitte a három pontot

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 08:35
Jobban játszott Kanada, de Belgium elvitte a három pontot
Az F-csoport második meccsén Kanada jobban játszott, ám a kihagyott 11-es és az elhibázott helyzetek miatt Belgium nyert.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A meccs Batshuayi jól célzott lövésével kezdődött, amit Borjan védett. Majd Kanada jött lendületbe, és átvette a meccs irányítását. A 9. percben Buchanan lövését Carasco kézzel blokkolta, a játékvezető nem ítélt semmit, de a VAR megnézte az esetet, és 11-est ítélt Kanadának. Thibaut Courtois kivédte Alphonso Davies büntetőjét, így maradt a 0-0. Nem sokkal később David lövését, majd Laryea közeli próbálkozását is védte a Real Madrid kapusa. A 30. percben Johnston lőt éles szögből, de Courtois ezt is kiütötte.

A 44. percben Alderweireld adott remek labdát Batshuayinak, aki 12 méterről a bal sarokba vágta. Ez volt a belgák első komolyabb helyzete, amiből megszerezték a vezetést. A hosszabbításban Buchanan egyenlíthetett volna, de 7 méterről fölé vágta a labdát.

A második félidő elején Buchanan bebőrözte De Bruyne-t, majd pontosan adott középre, de Eustaquionak magas lett a labda. Ezt követően hosszú percekig nem kerültek veszélybe a kapuk. A hajrában a csereként beállt Larin fejelt 10 méterről, Courtois azonban ismét a helyén volt.

A világbajnokságra 36 év után visszatérő Kanada a vereség ellenére nem okozott csalódást, kis szerencsével nyerhetett volna Belgium ellen.

Az F-csoport állása az első kör után: Belgium vezet 3 ponttal, Horvátország és Marokkó 1-1 pontottal követi, pont nélküli utolsó helyen Kanada áll. 

Fotó: A belga Michy Batshuayi (23) gólt lő a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Belgium-Kanada mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 23-án. MTI/AP/Haszan Ammar