2022.11.26., szombat - Virág
Budapest: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Ferenc pápa lényegében Sztálinhoz hasonlította Putyint

frisshirek.hu, 2022. november 23. - 12:21
Ferenc pápa lényegében Sztálinhoz hasonlította Putyint
Az ukránul holodomornak, éhínségnek nevezett történelmi időszakhoz hasonlította a mai ukrajnai lakosság helyzetét Ferenc pápa szerdán az általános audiencián elmondott beszédében, tudósított az MTI.

A katolikus világegyház feje a szerdai audenciáját arra kérte a résztvevőket, hogy imádkozzanak a világon zajló összes háború mihamarabbi lezárulásáért, de különösen a

szeretett és mártír ukrán nép borzalmas szenvedései enyhüléséért.

Ferenc pápa felidézte azt, hogy november 26-án lesz az 1932-33-as az ukrajnai holodomor - ahogy az egyházfő mondta - "borzalmas népirtás" 90-ik évfordulója. Akkor mesterségesen éheztette ki a Szovetjunió lakosságát Sztálin, amely brutális emberáldozatokhoz vezetett, de különösen Ukrajnát sújtotta, emlékeztetett Ferenc pápa. Az egyházfő imára szólított fel

a genocídium áldozataiért és a számos ukránért, gyermekekért, nőkért, idősekért, akik ma szenvedik el az agresszió mártíromságát.

A kijevi parlament 2006. november 28-án fogadta el a törvényt, amellyel az éhínség éveit az ukrán nép ellen elkövetett népirtásnak nyilvánította - idézte fel az MTI tudósításában.

A kiemelt kép forrása: MTI / EPA / Vatikáni média