2022.11.26., szombat - Virág
Budapest: 7o - 8o
Az ország 19 megyéjében

A Budweiser a későbbi világbajnok országának adja sörkészletét

frisshirek.hu, 2022. november 23. - 16:45
A Budweiser a későbbi világbajnok országának adja sörkészletét
A katari labdarúgó világbajnokság hivatalos szponzora, az amerikai Budweiser söripari vállalat bejelentette, a sörmennyiség egy részét, melyet a világbajnokság során az emírségben tervezett értékesíteni, annak az országnak adományozza, melynek válogatottja december 18-án elnyeri a trófeát.

Mint ismeretes, a katari hatóságok néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt visszakoztak a korábbi, a nemzetközi labdarúgó szövetséggel, a FIFA-val kötött megállapodástól, s mégsem engedélyezték az alkoholtartalmú italok árusítását a világbajnokság idején. Az öbölmenti arab államban a saríja, az iszlám jog élvez elsőbbséget, mely tiltja az alkoholfogyasztást.

Kivételt ez alól csak a stadionok egyes, luxusigényeket kielégítő, a széles nagyközönségtől elzárt területei képeznek - a marketwatch.com híradása szerint.

A Budweiser további tájékoztatást a későbbiekben ígér döntése kapcsán, ahogy közeledünk majd időben a világbajnoki döntő lejátszásához. (Mint ismeretes, a torna végső győzelemre is esélyes válogatottjai a nagy európai, illetve dél-amerikai nemzetek. Példának okáért Brazília győzelme esetén az amerikai cég teljes Katarba szánt sörmennyisége is pillanatok alatt gazdára találhatna, tekintettel a brazil emberek futballszeretetére.)

A cég Twitter-bejegyzésében azt írja, a győztes csapat országa a söröket is viheti.

Kép: Twitter