Ahogy arról a Frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk, kigyulladt a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola tetőszerkezete. A tűz tovább terjedt egy tanteremre is, mire a nagykátai és jászberényi tűzoltók a helyszínre értek.

Este nyolcra azonban sikerült megfékezni a lángokat.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz beszakította a tetőszerkezetet, és több tanterem is lángra kapott. A nagykátai és a jászberényi tűzoltókhoz csatlakoztak később a monori, a ceglédi, a fővárosi, a hatvani és a gödöllői hivatásos lánglovagok, de segítettek a tápiószecsői, a györgyei, a szentendrei, a kókai, a farmosi, a gyömrői, a fóti és a sülysápi önkéntes tűzoltók is. A beavatkozást továbbra is a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Már a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a korábban benttartozkodó nyolcvan tanuló és hét felnőtt az épületet. Az iskolát és környékét lezárták, sőt még a szomszédos házak lakóit is megkérték, hogy hagyják el otthonukat.

Az Ébredj Káta civil közösség Facebook-oldalán videót is közzétett a tűzről, amely egészen drámaian festett:

Időközben a Facebook-oldalán megszólalt a város vezetése is. Elmondták, hogy a hatóságok a kivizsgálást megkezdték. Az iskola sorsáról azt írták, hogy holnap szünet lesz a Váci Mihály Katolikus Iskola diákjai számára, de csütörtökön folytatni fogják a tanulást - igaz, annak mikéntjéről az iskola fenntartójával (Váci Egyházmegye) még egyeztetniük kell. A képviselő-testület várhatóan rendkívüli ülésen hoz döntést majd a kialakult helyzetről. Az önkormányzat szóba hozta a térség országgyűlési képviselőjét, Czerván Györgyöt is, mondván megtesznek közösen mindent azért, hogy az iskola újjáépülhessen.

Önkormányzatunk a KÁTA Alapítvánnyal közösen gyűjtést szervez az Iskola újjáépítésének támogatására és a gyerekek bent maradt értékeinek pótlására. A részletekkel és a gyűjtés számlaszámával hamarosan jelentkezünk

- zárta közleményét Dorner Gábor, Nagykáta polgármestere.

A kiemelt kép forrása: az Ébredj Káta Facebook-videójának vágóképe