2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -3o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Havazás formájában is nyakunkba kaphatjuk az égi áldást

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 06:40
Havazás formájában is nyakunkba kaphatjuk az égi áldást
Kedden délutántól egyre többfelé elered az eső, az Alpokalján hó, havas eső hullhat. Eleinte keleten számíthatunk még napos időre. A délkeleti, keleti szél felerősödik. A csúcshőmérsékletek 3 és 12 Celsius-fok között alakulnak, délkeleten lesz enyhébb az idő.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd délutántól délnyugat, dél felől többfelé várható eső, az északkeleti megyékben a legkisebb a csapadék esélye. Az Alpokalján este havas eső, vizes hó is előfordulhat, de vastag, megmaradó hótakaró csak a Kőszegi- és a Soproni-hegységben valószínű.

Nagy területen megerősödik a keletire, északkeletire, majd északira forduló szél, egy-egy helyen viharos széllökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között valószínű, a tartósan borult részeken és nyugaton lesz hidegebb. Késő estére 0 és +9 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológusok arra is kitértek, hogy az Északi-középhegység területein átmeneti ónos szitálás előfordulhat. Szerda reggelig a nyugati megyékben – főleg Vasban és Zalában – a napi csapadék összességében elérheti, meghaladhatja a 20 millimétert.

Kedd este a nyugati határ mentén havas esőbe, havazásba vált a csapadék. Főként az Alpokalja 300 méter feletti részein tartósan havazhat, ezért ott vastagabb, illetve néhol síkvidéken vékony hóréteg kialakulása várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint 

Kedden kettős fronthatás lesz jellemző.

Fokozottan számíthatunk fejfájásra, migrénre, vérnyomás-ingadozásra, szédülésre.

Tompábbak lehetünk, csökken a koncentrációs képesség.

A reggeli nyirkos, ködös, hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, melyek napközben enyhülnek.

Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Az autósoknak arra kell számítani, hogy reggel

a párás, ködös tájakon jelentősen lecsökkent látótávolság, valamint ködszitálás, ónos szitálás teheti rendkívül csúszóssá az utakat.

Nyugat felől egyre többfelé elered napközben az eső, az Alpokalján és a magasabb pontokon havazás várható.

Erős délkeleti, keleti szél gyengítheti a menetstabilitást.

Illusztrációs fotó: Pixabay