A horgász egy Kalóz típusú kisméretű vitorlással ment ki horgászni és a leszálló köd miatt nem tudott visszatérni a kiindulási kikötőjébe - írják a VMSZ közösségi oldalán.

A BalatonHelp segélykérő alkalmazás használatával sikerült beazonosítani a horgász tartózkodásának pontos helyét. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) ügyelete azonnal felvette a kapcsolatot a BL Yachtclub & Apartments vezetőjével Tóth Balázzsal, aki a VMSZ tagja. Így a kikötőjében állomásozó, egész évben hajózó, radarral és navigációs műszerekkel felszerelt LUSZI motoros hajóval és a készenlétben lévő víizimentőkkel elkezdték a horgász felkutatását.

A BalatonHelp applikáció által nyújtott pontos adatoknak köszönhetően, és a kutatóhajó műszerei segítségével a sikerült a horgászt épen és egészségesen megtalálni.

A mentést vezető Tóth Balázs hajóvezető döbbenten számolt be arról, hogy a horgász alapfelszereléséből hiányzott a mentőmellény.

A szakszolgálat munkatársai ezúton kérnek mindenkit, főként a tavon tartózkodókat, hogy kellő felkészültséggel, megfelelő eszközökkel (mentőmellénnyel) és okos telefonra előre letöltött BalatonHelp alkalmazással induljanak útnak

A mostani kaland szerencsés véget ért, de sajnos nem mindenki ilyen mázlista.