2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 18o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Lukasenka a távozó McDonaldsról: Ne mondd, hogy nem tudjuk, hogyan kell félbevágni egy zsemlét, és megtölteni egy darab hússal, salátával meg burgonyával

frisshirek.hu, 2022. november 19. - 21:05
Lukasenka a távozó McDonaldsról: Ne mondd, hogy nem tudjuk, hogyan kell félbevágni egy zsemlét, és megtölteni egy darab hússal, salátával meg burgonyával
„Egyesek, különösen a fiatalok, sőt talán a középkorúak is, de talán még az idősebbek is nekiálltak sápítozni [mikor kiderült], hogy a McDonald's kivonul. Én meg azt mondtam magamba, végre szabadon, hála Istennek!” - mondta Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke ipari gazdálkodókhoz intézett beszédében a McDonald's étteremlánc kivonulásával kapcsolatban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 444.hu által szemlézett hír szerint Lukasenka fehérorosz elnök elmondta:

„A McDonald's helyét a fehéroroszoknak kell betölteniük, a mi embereinknek, a mi szakértőinknek, a saját áruinknak. Fehéroroszoknak, jegyezzék meg, nem másoknak”

- fejte ki az elnök, aki korábban törvényileg betiltotta Fehéroroszországban az áremelést.

„Ha valakinek szüksége van arra, amit ez a McDonald's készítette, akkor magunknak kell elkészítenünk. Ne mondd, hogy nem tudjuk, hogyan kell félbevágni egy zsemlét, és megtölteni egy darab hússal, salátával meg burgonyával”

- mondta Lukasenka, aki krumpliföldekre küldené az iskolásokat, mert szerinte értelmetlen beszéddel nevelni őket.

Ugye emlékeznek még a fehérorosz vezető több mint érdekes népnevelő mondataira? Miután bejelentette a nemzeti mozgósítást a mezőgazdasági termékek betakarítására, utána elmondta, hogy ha „nevelni szeretnénk gyermekeinket, mihez folyamodnánk?” – tette fel a kérdést. „Beszédhez? Nem tudjuk őket beszéddel nevelni” – vonta le a pedagógiai következtetést. A krumpliszedés azonban „egyesíti, összehozza az embereket” szerinte. Sőt, „Mert jó pénzt kereshetünk vele” – érvelt. De beszédét mégis kéréssel fejezte be: „Kérem, vegyenek részt ebben, és fejezzük be méltósággal a mezőgazdasági évet” – mondta.

Persze mondhatják, az más világ, más kultúra. De azért csak elgondolkodtatja az embert, hogy merre van a mi úton, merre dübörög velünk a gazdaság...

Fotó: twitter