A Fővárosi Főügyészség még 2021 novemberében emelt vádat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy budapesti férfi ellen, aki 2019. december 18-án Pestszentlőrincen az 50-es villamoson szóváltásba keveredett egy osztályát kísérő tanárral, majd elővett a ruházatából egy bozótvágó kést, és az osztályfőnök fejének levágásával fenyegetőzött. A villamos a konfliktus kirobbanása alatt a megállójához ért, ezért a megtámadott tanár az osztályával elkezdett leszállni,

a támadó azonban négyszer hátba szúrta a pedagógust.

A Fővárosi Törvényszék április 7-én kihirdetett ítéletével a visszaeső vádlottat bűnösnek mondta ki, amelyért őt halmazati büntetésül 3 évi szabadságvesztésre ítélte. Az ügyész azonban nem volt elégedett az ítélettel, súlyosabb jogi minősítés megállapításáért, valamint súlyosabb büntetés kiszabásért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla november 17-én megváltoztatta az elsőfokú ítéletet,

és a másodfokú ítéletben az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és a vele szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamát 5 évre súlyosította - zárta közleményét a hatóság.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com