2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Elkapkodják a tojást a vásárlók a boltokból

frisshirek.hu, 2022. november 18. - 16:45
Elkapkodják a tojást a vásárlók a boltokból
A napokban már éreztette hatását a tojásra kiszabott ársapka, ugyanis Salgótarjánban az egyik szupermarketben szinte üresen álltak a polcok.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az üzletben egy vásárló azt mondta, hogy örül az árcsökkenésnek, mert az utóbbi hetekben már ezer forintot fizetett a piacon tíz darab tojásért. A szupermarketekben ilyesmit nem vásárol, mert korábban többször találkozott már törött és romlott termékkel. 

Egy másik vevő úgy véli, ezentúl az ársapkás tojás is hiánycikk lesz, mint a cukor. 

– Naponta bemegyek a boltba, hogy tejet és cukrot tudjak venni. Sokszor ennek ellenére sem sikerül megvenni a kedvező árut, mert amit kitesznek, azonnal elkapkodják – mondta a nyugdíjas asszony. 

Hozzátette: péntek reggel a salgótarjáni piacon Lengyelországból származó konzerveket és sajtkülönlegességet árultak sokkal kedvezőbb áron, mint a helyi üzletekben. Nagy volt az érdeklődés a termékek iránt, és a minőségre sem volt panaszuk a visszatérő vásárlóknak. 

Fotó: F. O.