November 18-án ország szerte számos városban tartanak élőláncot reggel az oktatás helyzetének javításáért. A sorban Jász-Nagykun-Szolnok megye is képviselteti magát, mert a megyeszékhelyen is lesz demonstráció reggel 7:45 és 9 óra között. Bár az Országos Élőlánc központi Facebook-eseményénél még az olvasható, hogy Jászberényben is szerveznek kiállást a Frisshírek.hu-nál arról értesültünk, hogy ez tévedés lehet, a jászsági városban nem szerveznek ilyet.

A szolnokiak viszont annál lelkesebben láttak hozzá.

A pontos útvonala is megtalálható a helyi Facebook-esemény oldalán. A városban a Szabadság térről, azaz a Tisza- és a Zagyva-híd hídfőjétől a vasútállomásig tervezik húzni a láncot, amellyel valóban átérnék a tágas értelemben vett belvárost.

A városi eseményt civilek vállalták a nevükre, de népszerűsíti azt a Szolnoki Pedagógusok Facebook-oldal is, amelynek nevében már kétszer több száz fős tüntetést is szerveztek a megyeszékhelyen. A holnapi szolnoki demonstráció egy országos tiltakozó akcióhoz csatlakozik, amelyről az alábbi cikkben olvashatnak részletesebben.

A holnapi élőlánc már megtartása előtt is sikerrel indul a tanárok számára Szolnokon, ugyanis november 16-án 42 napot követően Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője (aki maga is tanított valaha) válaszolt a Szolnoki Pedagógusok közösségének nyílt levelére. Mint a bejegyzésükből kiderült, a politikus egyeztetésre hívta az őt megkereső tanárokat.

A kiemelt kép forrása: Szolnoki Pedagógusok Facebook-oldala