2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -5o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Közel tizenötezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

frisshirek.hu, 2022. november 17. - 10:52
Közel tizenötezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 14 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten; a laboratóriumi vizsgálatok egy mintában ki is mutatták az influenzavírust – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI szemléje szerint azt írták, hogy

november 7. és 13. között az országban 182 700-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 14 600 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók közül a betegek

  • 29,7 százaléka gyerek,
  • 34,1 százaléka 15-34 éves,
  • 25,8 százaléka 35-59 éves,
  • 10,4 százaléka 60 éven felüli felnőtt volt.

A 45. naptári héten 111 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A minták közül egyben az influenza vírusát, két betegnél a légúti óriássejtes vírust (RSV), tizenhárom betegnél a SARS-CoV-2 vírusát mutatták ki.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu már beszámolt, egy hete még alig haladta meg a 11 ezret a betegek száma. Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília nemrég arról beszélt, hogy idén a korábbiaknál jóval durvább lehet az influenzaszezon. Egyébként októberben a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is erre figyelmeztetett.

Illusztrációs fotó: Pixabay