2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Együttműködést kötött a Gránit Bank és az SZTE

Bottyán Róbert, 2022. november 17. - 16:45
Együttműködést kötött a Gránit Bank és az SZTE
Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem és a GRÁNIT Bank Zrt. vezetői.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ebben foglaltak az egyetem és a bank, szakmai, tudományos és üzleti céljait szolgálják kölcsönösen előnyös alapon. A bank gyakornoki helyek felajánlásával, az egyetemmel közös ösztöndíjprogram kidolgozásával és edukációs pénzügyi tartalmú előadásokkal járul hozzá az egyetemisták szakmai támogatásához és pénzügyi tudatosságának erősítéséhez. A széles körű tájékoztatás érdekében a Szegedi Tudományegyetem kitelepülési lehetőségeket, online és offline felületeket biztosít a pénzintézet szolgáltatásainak bemutatásához - olvasható az oktatási intézmény oldalán.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta, különböző módon, de a magyar nemzetgazdaság versenyképességén dolgozik a Gránit Bank is és a Szegedi Tudományegyetem is, kézenfekvő tehát az együttműködés. A megállapodás fontosságát Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja is hangsúlyozta. Beszédében kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetem fenntartóváltása tette lehetővé a gördülékenyebb, hatékonyabb működést.

– A GRÁNIT Bank felelős bankként fontosnak tartja, hogy üzleti céljait összekapcsolja a jövő gazdasági-pénzügyi szakembereinek felkészítésével és a fiatal generációk pénzügyi tudatosságának fejlesztésével – emelte ki Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Banknál nemrég lett a legnagyobb tulajdonos Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje.

Fotó: u-szeged.hu/Bobkó Anna