A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közzétette a honlapján, hogy mely cég vásárolta meg azt a budai Vérhalom téri villát, amelyben néhai Göncz Árpád köztársasági elnök és felesége is lakott (Budapest, II. kerület, Vérhalom tér 7/b szám alatt), valamint a villa mögött, a Pentelei Molnár utca 6.  alatti "iroda, raktár, garázs" besorolású ingatlant, összesen nettó 1,186 milliárd forintért - írta meg a Napi.hu.

Az elkötelezett vásárló a Flovestor Passage Kft., amellyel a vagyonkezelő november 14-én, hétfőn kötött szerződést.

Ahogy arról a Frisshírek.hu hasábjain is beszámoltunk, októberben hirdette meg az MNV 496,8 millió kikiáltási áron a villát, amelyre licitharc alakult ki, így az összeg csaknem megduplázódott, és 833,8 millió forintért kelt el.

A Napi.hu utána járt, hogy milyen cégről van szó, és mi a tervük az új ingatlannal. A nyilvános cégadatok szerint a Flovestor Passage többségi tulajdonosa a Nagy-Britanniában bejegyzett Flovestor Limited, amelyben jelentős befolyása viszont Florian Wilhelm Albrechtnek van, aki szintén a cégadatok szerint egy monacói címmel rendelkező német állampolgár, ő tagjai is a Göncz-villát megvásárló cégnek. A Kft-nek van azonban magyar lakcímmel rendelkező vezetője is, Albrecht Benedikt Florian az egyik ügyvezető, a kisebbségi tulajdonos Albrecht Lukász Flórian szintén, aki az ügyvezető fia lehet.

Apa és fia több jelenleg is működő magyarországi vállalkozásban érdekeltek, amelyek többnyire ingatlan adásvétellel és épületépítési projektek szervezésével foglalkotnak.

Azt azonban a portálnak még nem közölték, hogy mit terveznek Göncz Árpád köztársasági elnök egykori villájával.

A kiemelt kép forrása: Google