A biztonságos budapesti tömegközlekedés érdekében indít aláírásgyűjtési akciót a Jobbik ifjúsági tagozata - jelentette be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón az ellenzéki párt két politikusa, amelyet az MTI szemlézett. Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere kiemelte, javaslatuk lényege, hogy

a járműveken teljes üzemidejük alatt legyen jelen biztonsági szolgálat.

Kezdetben a legforgalmasabb járatokon vezetnék be az intézkedést, majd fokozatosan terjeszthetnék ki a teljes vonalhálózatra. Aki a budapesti tömegközlekedést igénybe veszi, azt hátrány nem érheti, nem utazhat sem félelemben, sem olyan körülmények között, amelyek egy 21. századi világvároshoz, a fővároshoz nem méltók - jelentette ki a jobbikos politikus.

Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a jegyük, bérletük megváltásával az emberek jogot szereznek a biztonságos utazásra, ám ez a feltétel az utóbbi években gyakran nem teljesül, hiszen rendre jelennek meg hírek garázdaságról, utasok vagy járművezetők bántalmazásáról, kifosztásáról.

Javaslatukról levélben tájékoztatják a budapesti Városházát, a fővárosi közlekedési céget és a kormányzatot

- emelte ki Keresztesy Gergő a Nyugati téren tartott sajtótájékoztatón.

A kiemelt kép forrása: a BKK Facebook-oldala