Fejlesztik a járóbeteg-szakellátást a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, a hamarosan kezdődő beruházás a tervek szerint jövő ősszel ér véget - adta hírül a kórház közleményben az MTI-nek.

A beruházásra 300 millió forint támogatást nyert a kórház az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán - azaz EU-s pénzből.

Ennek köszönhetően többek között megújul a járóbeteg-szakellátó épületében a bőrgyógyászati, az urológiai rendelő és kezelő, az ortopédiai, és pszichiátriai rendelő, a szemészet és a neurológia.

Akadálymentesítik az épületet, korszerűsítik a lifteket, szociális helyiségeket alakítanak ki a szakembereknek - sorolják tovább a tervezett fejlesztéseket, amelynek része eszközbeszerzés is: például belgyógyászati vizsgálóasztalokat, vénaszkennert, EKG-készüléket, magzati szívhangvizsgáló CTG-készüléket, elektromos lábmozgatót vásárolnak majd.

Talán nem független ettől a bejelentéstől az a tény, hogy a január 15-i jászberényi időközi választáson a Fidesz-KDNP a Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatóját, Dr. Besenyi Orsolyát indítja névleg függetlenként a polgármesterségért Budai Lóránttal, a jelenlegi városvezetővel szemben.

A kiemelt kép forrása: a Szent Erzsébet Kórház Facebook-oldala