2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Január 1-től nem kell magunknál tartani a jogosítványt és a forgalmit

frisshirek.hu, 2022. november 15. - 19:24
Január 1-től nem kell magunknál tartani a jogosítványt és a forgalmit
A járművezető kötelezettségével kapcsolatban új rendelkezések lépnek hatályba, melyek értelmében január 1-jétől – a rendelkezéseknek megfelelő esetekben – nem minősül jogsértésnek az, ha a jármű vezetője nem tartja magánál a jármű vezetésére jogosító vezetői engedélyt, valamint a jármű fogalmi engedélyét, számolt be róla a rendőrség a honlapján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ebből következően ezek az esetek nem is lesznek szankcionálhatók - írja a police.hu.

Ugyanakkor megjegyzik, a jogszabályban meghatározott esetekben továbbra is elvételre kerül a vezetői engedély és a forgalmi engedély, amennyiben az a helyszínen rendelkezésre áll. Sőt, emellett minden esetben, függetlenül attól, hogy a vezetői engedélyt, illetve forgalmi engedélyt az intézkedő rendőr elvette vagy sem, a vezetési, illetve a forgalomban való részvétel jogosultsága felfüggesztésének bejegyzése tényéről a járművezető írásbeli tájékoztatást kap.

Vagyis a vezetési jogosultság felfüggesztése esetén a járművezető a továbbiakban nem jogosult vezetői engedélyhez kötött jármű vezetésére akkor sem, ha nála marad a jogosítvány vagy a forgalmi.

A forgalomban való részvétel jogosultságának azonnali felfüggesztése esetén a rendelet által szabályozottan egyes esetekben a járművel a lakcímig vagy a telephelyig lehet közlekedni, míg más esetekben tilos a járművel történő tovább közlekedés.

Ezen szabályok tekintetében szintén nem lesz változás, zárták a közleményt.