Közleményt adott ki a Hódmezővásárhelyen ellenzéki pozícióban lévő Fidesz-KDNP. Ebben arra szólítják fel a városvezetést, hogy tüntetések helyett cselekedjen, mentse meg az ideiglenes bezárástól a három érintett vásárhelyi postát. Szerintük, mivel Márki-Zay Péter azt kommunikálja, hogy a város költségvetése és anyagi helyzete jó, ezért ne csak a bérleti díjat engedje el, hanem ajánlja fel a helyi kisposták rezsiköltségének a kifizetését.

Márki-Zay Péter a Hódpressnek azt nyilatkozta, hogy nem érti, miért a városvezetésen kérik számon a kormány ostoba döntéseinek következtében előálló problémák megoldását. Ők egyébként már jelezték a Magyar Posta Zrt. felé, hogy elengednék az épületek használatának bérleti díját. 

Ma egyébként a Hódmezővásárhely külterületén lévő Szikáncson tiltakoztak Dr. Kis Andrea alpolgármester vezetésével és írták alá 37-en a postabezárás ellen tiltakozó ívet. Azonban a tiltakozásooknak nincs vége. Péntek délután 4-kor a vásárhelyi Klauzál utcai, majd 5-től ismét a szikáncsi postahivatal előtt zajlik hasonló tiltakozó demonstráció.

Ezzel kapcsolatban apró érdekesség, hogy a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatója az a Balczó Barnabás lehet (a kiváló, háromszoros olimpiai bajnok, Balczó András fia), aki 2009-ben éppen Hódmezővásárhelyen kezdett el Lázár János mellett dolgozni, majd később a Miniszterelnökségen kabinetfőnöke lett.