2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Budapest: -7o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Toroczkai László közös lengyel-magyar határról ábrándozott - Az ukránok elfogadhatatlannak tartják a kijelentést

frisshirek.hu, 2022. november 13. - 13:00
Toroczkai László közös lengyel-magyar határról ábrándozott - Az ukránok elfogadhatatlannak tartják a kijelentést
„Ma van a Lengyel Függetlenség Napja. Isten áldja Lengyelországot! Találkozzuk újra a közös lengyel-magyar határon!” – írta két napja, november 11-én, a lengyel függetlenség napján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a Twitteren.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A bejegyzéshez egy 1939-es fotót csatolt. 1939-ben a Vereckei-hágón, a történelmi lengyel-magyar határon találkozott a lengyel díszszázad és Béldy Lajos ezredes.

Az ukrán külügyminisztérium nem sokat várt a válasszal. Közleményt adotak ki, amelyben felszólították a magyar kormányt, ítélje elfogadhatatlannak Toroczkai László parlamenti képviselő államhatárok felülvizsgálatával kapcsolatos kijelentését, írja a 444.hu.


„Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy ítélje el az ilyen felelőtlen kijelentéseket, amelyek aláássák a kétoldalú kapcsolatokat és nem felelnek meg a jószomszédi viszony szellemének”

– írta Oleg Nyikolenko külügyminisztériumi szóvivő a Facebookon.