A Genesis Médaicsoport visszautasítja a november 12-én az Origo.hu honlapján megjelent állításokat a Frisshirek.hu oldalának finanszírozásáról, melyet később más kormányközeli médiumok, az M1 Híradója és a Hírtv.hu is átvettek.  

Az Origó cikke elismeri, hogy a Frisshírek.hu portál „igen aktív a közösségi médiában.” A központi oldalnak több mint 10 ezer követője van, és a megyei aloldalakat is több tízezren követik. Föőr Gábor jól tudja, hogy a több mint 130 milliárd forintos éves költségvetéssel működő médiáknak fájó pont, hogy egy újonnan indult médium, a Frisshirek oldala arányaiban több olvasót ért már el rövid idők alatt, mint ők. 

Azt az a felvetést azonban, amelyet az Origó sejtet, vagyis megállapításuk szerint „az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjét támogató média létrehozására költöttek volna abból a közel kétmilliárd forintból, amit Amerikából adományozók révén a baloldal idei választási kampányára kaptak” , amit a kormánysajtó egyszerűen csak guruló dollároknak nevez, Föőr Gábor laptulajdonos visszautasítja.  

Hozzátette, rendkívül módon örülne, ha bármilyen támogatást ajánlanának fel a médiacsoport számára – akár kormányközeli, akár ellenzéki oldalról -, hogy ezzel támogassák a független, szabad újságírást, amit itt tehetnek meg.

Föőr Gábor úgy fogalmazott, amennyiben Márki-Zay Pétert titkosszolgálati módszerekkel figyelték meg, úgy valószínűsíthető, hogy a megfigyelés személyére is kiterjedt, amit elfogadhatatlannak tart egy demokratikus országban. 

A Frisshirek.hu tulajdonosa felhívta a figyelmet, hogy az ilyen jellegű, hamis információkat tartalmazó koholmányok miatt szükséges az általa létrehozott médium is, amelynek működtetéséhez a független médiát támogató olvasóközönség pénzbeli támogatását várja.  

Ugyanakkor fontosnak tartja Föőr Gábor, hogy tájékoztassa az olvasókat, a Frisshirek.hu laptulajdonosa valóban indult az előválasztáson független jelöltként az MMM támogatásával. Márki-Zay Péter minden MMM-jelöltet személyes jelenlétével tisztelt meg az előválasztáson, így Föőr Gábor kampányának egyik eseményének is résztvevője volt, kampányolt mellette.

A Frisshirek portálját azzal a céllal alapította meg, hogy függetlenül és pártatlanul beszámoljon mind a kormányoldal, mind az ellenzéki oldalon szereplő összes pártról.

A Mediaworks médiabirodalma által birtokolt összes megyei lap teremtette fideszes médiafölény ellensúlyozására célként tűzte ki, hogy minden megyében tudósítói hálózatot épít ki, a Frisshirek oldalát, ahol mai nappal már sikerült elérni azt, hogy az összes megyében helyi újságírók függetlenül követik a közélet, a politika eseményeit, arról pártállástól függetlenül tudósítanak. Emellett országos szemléjük is arra törekszik, hogy bemutassa akár a kormány, akár az ellenzék körüli eseményeket, híreket.