Sződliget is azon kisebb települések egyike, ahol korábban nem volt bölcsőde

- jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is az átadóünnepségen az MTI beszámolója szerint. A kormány azért indította el Magyarország történetének legnagyobb bölcsődeépítési programját, hogy azok a szülők, akik a munkába állást választják, gondos kezek között tudhassák gyerekeiket napközben - hangsúlyozta a politikus.

Az elmúlt években 39 ezerről 59 ezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon, és a program különösen fontos része volt, hogy azokon a kisebb településeken is legyen bölcsőde, ahol korábban nem volt

- emelte ki az államtitkár, majd hozzátette, hogy "az volt a cél, hogy ne a nagyvárosban legyen nagyobb intézmény csak, hanem legyen a kisebb településeken is új intézmény". Ennek eredményeként ma már háromszor annyi településen érhető el bölcsődei szolgáltatás, mint egy évtizeddel ezelőtt.

Külön a Dunakanyarra tekintettel 12 település gyarapodott 13 új bölcsődével.

A mostani, sződligeti beruházás 380 millió forint állami és 20 millió forint önkormányzati pénzből valósult meg, ismertette Juhász Béla, a település polgármestere. A kormányzati támogatás mellett a sződligetiek hatalmas erőfeszítéseit is megköszönte, hiszen az önrész a település költségvetésének három százaléka, az évente fejlesztésre költhető összegnek pedig 45 százaléka - emelte ki Juhász. Elmondta azt is, hogy a fejlesztésnek köszönhetően 52 bölcsődést fogadhatnak majd.

A kiemelt kép forrása: Sződliget, ahol élni jó Facebook-oldal