2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Sok ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

frisshirek.hu, 2022. november 10. - 15:10
Sok ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint október 30. és november 6. között az országban 11 400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI szemléje szerint azt írták, a 44. héten a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy

az országban 147 400-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 11 400-nál influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Hozzátették: az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók

  • 26,7 százaléka 14 év alatti gyermek,
  • 31 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt,
  • 27,7 százaléka 35-59 éves,
  • 14,6 százaléka pedig 60 éven felüli volt.

Megjegyezték, az év 40-44. hete között 61 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban, ahol öt embernél koronavírus-fertőzést igazoltak.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, kedden az országos tisztifőorvos, Müller Cecília arról beszélt, hogy idén a korábbiaknál jóval durvább lehet az influenzaszezon. Egyébként októberben a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is erre figyelmeztetett.

Illusztrációs fotó: Pixabay