2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Budapest: -7o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Sírva nyilatkozott Nagy Feró az új Trianon-film bemutatója után

frisshirek.hu, 2022. november 09. - 19:33
Sírva nyilatkozott Nagy Feró az új Trianon-film bemutatója után
Bemutatták az új Trianon-filmet, ami a Béke – a nemzetek felett címet viseli, és aminek premierjén Nagy Feró is ott volt. A film megnézését követően a Borsnak nyilatkozott elérzékenyülve az énekes, akinek könny szökött a szemébe a látottak után.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Nagyjából tudjuk, hogy mi történt, de amikor fény derül az apró részletekre is, akkor az embernek elszorul a szíve. Engem rendkívül elszomorít ez a film. Rádöbbentett arra, hogy én is menekült vagyok, mégpedig erdélyi, székely menekült, anyámékkal egészen Letenyéig mentünk, én ott születtem. Szörnyű, hogy még esélyünk sem volt. Legalább az lenne, hogy Apponyi Albert rosszul döntött, de jól csinálta, egyszerűen az esélyt nem kaptuk meg. Örülök, hogy Orbán Viktor a miniszterelnökünk, ő vigyáz ránk

– nyilatkozta az énekes a lapnak.

Trianon ma is fáj minden magyarnak

- jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Béke - A nemzetek felett című dokumentum-játékfilm keddi budapesti díszbemutatóján az MTI beszámolója szerint, melyről a Frisshirek.hu is beszámolt. 

Tudtuk, meg kell törni Trianon átkát. Azt az átkot, amely egyszerre sújt bennünket, magyarokat és egész Közép-Európát, ezért mondtuk ki az alaptörvényben, hogy intézményes felelősséget viselünk és nemcsak érzünk a magyar nemzetért

- emlékeztett a miniszter arra utalva, hogy a 2010-es kormányváltás fordulatot hozott a nemzetpolitikában. Míg Európa egyre több országa küzd azzal, hogy határain belül beszéljék anyanyelvüket, addig egy évszázaddal Trianon után is több millióan beszélnek, sőt élnek és éreznek magyarul az ország határain kívül, szerte a világban - adta elő sajátos világértelmezését a miniszter majd kijelentette:

AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ ÉVSZÁZAD FELADATA, HOGY MEGMARADJUNK, ERŐSÖDJÜNK ÉS GYARAPODJUNK.