Péntek délután jelentette be Pócs János, hogy kiket indít a jászberényi időközi választáson. A jelöltek névleg függetlenek, de a bejelentkezésük körülményei elkötelezettségük iránt nem hagynak kérdőjeleket.

Engedjék meg, hogy bemutassam a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelöltünket: Dr. Besenyei Orsikát

- kezdte Pócs János a jászberényi városháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Ez a mondat önmagában is figyelmet érdemel. A fideszes országgyűlési képviselő mutat be egy polgármesterjelöltet, akit függetlennek nevez. Majd hogy senkit el ne tévesszen, kitől független, de kitől viszont azért mégis csak függ a jelölt, a megnevezést birtokos jelzővel látja el. Végül pedig, hogy teljesen aláássa Dr. Besenyi Orsolya politikai autonómiáját és tartását, Pócs János egyszerűen

"leorsikázza".

Nem ez az első eset, hogy női polgármesterjelölteket támogat, indít a Fidesz - pontosabban Pócs János - a Jászságban. Az elmúlt két időközi jászsági polgármesterválasztáson is két női jelöltet indított/támogatott a párt. Jászárokszálláson és Jászboldogházán is. Mindkét esetben nyert, ahogy a Jászságban már előttük is számos női jelöltet indított Pócs pártja, és szerezték meg a településvezetői tisztséget (Jászladány, Jászjákóhalma, Jásztelek).

Dr. Besenyi Orsolya a jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatóját már a mostani jászberényi városvezetés tüntette ki Szent Erzsébet egészségügyi díjjal tavaly nyáron. Az ő indításával abban is hagyományt követ a Fidesz, hogy 2010-ben Szabó Tamást szintén a kórház igazgatói székből hívta el a város vezetésére.

A hangütésében inkább kormánykritikus jászberényi Facebook-csoportokban azonban egy gyanús ügyről beszélnek Besenyi Orsolyát illetően.

Állítólag testvére, Besenyi Pétert körülbelül egy éve nagy összegű adócsalásért vitték el a rendőrök. Ő volt ugyanis a városban a 220volt tulajdonosa, és még Besenyi Orsolya is érintett lehetett az ügyben, hiszen családi vállalkozásban vezették az üzletet, amelynek utólag is megpróbálunk majd utánajárni. Akkoriban erről beszélt a fél város. Persze az emlékezőtehetség nem mindig tartozik a választói erények portfóliójába.

A 10 egyéni jelölt közül összesen három férfi. A női politikai szerepvállalás előtérbe helyezése önmagában egy nemes gesztus is lehetne a Fidesz-KDNP részéről, azonban ilyen mértékben inkább átlátszó, és visszájára sül el. Éppen ellentétes hatást vált ki, és bábokká degradálja jelöltjeit, miközben nőknek valóban van helyük a közéletben.

A Fidesz-KDNP egyéni jelöltjei a 2023. január 15-i időközi választásra:
  • 1-es körzet: Kispál Nikolett
  • 2-es körzet: Oláh Szabolcs
  • 3-as körzet: Magyar Anita
  • 4-es körzet: Tamás Zoltán (ő a jászberényi Fidesz jelenlegi vezetője)
  • 5-ös körzet: Dancsóné Bábosik Erika
  • 6-os körzet: Bódis Béla (róla találgatták egy ideig, hogy ő lehet majd a polgármesterjelölt, jelenleg is képviselő)
  • 7-es körzet: Szatmári Anikó (jelenleg is képviselő)
  • 8-as körzet: Dr. Szatmári Melinda
  • 9-es körzet: Bohárné Bathó Rozália (jelenleg is képviselő)
  • 10-es körzet: Sárközy Csabáné Béres Krisztina

A kiemelt kép forrása: Új lendülettel Jászberényért Facebook-oldala