Megszokhattuk, hogy a kormánypropaganda és a valóság sokszor köszönő viszonyban sincs egymással, most alighanem mégis túllőtt a célon a sonline.hu szerkesztője.

Az ügyészség által kiadott közleményben részletesen leírják, hogy hogyan történ az általuk vizsgált incidens, és a vízjelükkel ellátott fotót is csatoltak a leírtakhoz.

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki a közlekedési útvonalra kiszórt dolgokból csinált több útakadályt Marcaliban, amivel a közlekedők testi épségét veszélyeztette.

A vádirat szerint vádlott 2022 márciusában az éjszakai órákban ittas állapotban céltalanul bolyongott Marcaliban, amikor a szeszes italtól agresszívvé vált, és randalírozni kezdett: ennek során a Petőfi utcában kihúzott egy díszfa mellett álló fa karót a földből, azt több részre törte, majd az egyik, 70 cm hosszú darabot az úttestre dobta.

A férfi ezután egy bár bejárata előtt álló, pultként használt 200 literes fémhordót, majd egy közterületi szemetest dobott az úttestre. A férfi ezt követően Széchenyi utca irányába indult, ahol egy díszfáról tört le több nagyobb ágdarabot, amiket az úttestre helyezett úgy, hogy azok a forgalmi sáv nagy részét elfoglalták. Ezután még két kukát dobott ki a Petőfi, illetve a Széchenyi utcában az aszfaltra. A férfi végezetül az egyik üzlet homlokzatáról letépett 6 méternyi ereszcsatornát is – áll a közleményben.

A megyei hírportál szerkesztője vélhetően nem találta eléggé „ütősnek” az anyagot, mert egy külföldi szinte háborús helyzetet ábrázoló sötéten füstölgő fotót tett szemléltetésnek a cikkhez.

Ugyan a cikk alján ott szerepel a felhívás, hogy a kép csak illusztráció, de ahhoz, hogy ezzel az ember szembesüljön már meg kellett nyitnia az oldalt.

Ezt a képet tette fel a megyei lap:

Ezeket pedig az ügyészség:

Jól látható a különbség. Érdemes tehát a végiggondolni, hogy honnan gyűjtjük az információkat, mert gondoljunk csak bele, ha egy ilyen tulajdonképpen jelentéktelen témában ekkora a csúsztatás, mit tolhatnak le a torkunkon, amikor igazán fontos dolgokról van szó.

Fotó: sonline.hu és ugyeszseg.hu