A RIA Novosztyi hírügynökség – mely a Rossíja Segodnja leányvállalata – további információkat nem közölt a haláleset kapcsán.

Szvetlana Babajeva a Rossíja Segodnja orosz állami médiacsoport szimferopoli irodájának vezetője volt. Szimferopol az Oroszország által 2014-ben annektált Krím-félsziget második legnagyobb városa Szevasztopol után.

Babajeva a korábbiakban a RIA Novosztyi nagy-britanniai és amerikai irodájának vezetője volt, és Gazeta.ru weboldal főszerkesztői pozícióját is ő látta el egykor – tette közzé a hírügynökség. A Gazeta.ru a legmagasabb követelményeknek is megfelelő, professzionális újságíróként emlékezett meg Babajeváról.

Szergej Akszjonov, a Krím orosz kormányzója pótolhatatlan veszteségnek nevezte halálát.

Vladimir Szaldo, az orosz inváziós erők által megszállt herszoni régió Moszkva által kinevezett kormányzója Babajeva kiváló munkáját méltatta a megyében zajló események közvetítésében az orosz emberek számára. Babajeva „mindig az igazságról számolt be munkája során” – tette hozzá a kormányzó az Al Jazeera híradása szerint.

Maria Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a „Nagyon szeretlek, Szveta” mondattal búcsúzott Babajevától Telegram posztjában.

Ukrajna szankcionálta a Rossíja Segodnja médiacsoportot, az orosz kormányzati propagandagépezet központi figurájának nevezve Dmitrij Kiszeljovot, a csoport vezérigazgatóját.

Kiszeljov azt nyilatkozta a RIA Novosztyinak, Babajeva melegszívű nő volt, aki erősen támogatta Oroszországot és annak hőseit.

Руководитель «России сегодня» в Симферополе и экс-главред «Газеты.Ru» Светлана Бабаева погибла в результате несчастного случая

Трагедия произошла на учебном полигоне в Крыму, где журналистка занималась военно-спортивной стрельбой.

Наша редакция выражает свои соболезнования. pic.twitter.com/p99LAAqnLR

— Газета.Ru (@GazetaRu) October 28, 2022

Kép:Twitter