A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén október 17-23. között összesen 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 5 esetben súlyos, 5 alkalommal pedig könnyű sérüléssel végződött. A közúti közlekedési balesetekben 6 ember könnyű, míg 5 fő súlyos sérüléseket szenvedett.

A személyi sérüléses balesetek közül 3 alkalommal a sebesség túllépés volt a baleset oka.

A fenti időszakban megyénk közútjain a balesetek között 31 végződött anyagi kárral. 

Az elmúlt héten 4 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük 3-an balesetet is okoztak.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy a tartsák be a megengedett legnagyobb sebességhatárokat, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé.Semmi nem lehet ok arra, hogy alkohol fogyasztása után autót vezessünk, és ezzel kockára tegyük, veszélyeztessük a saját vagy mások életét, testi épségét - írja a rendőrség.

fotó: police.hu