A 444 beszámolója szerint Baranyai az úgynevezett Coreper I. nagykövet volt, ami azt jelenti, hogy hozzá tartoztak a mezőgazdaság, a halászat, a közlekedés, a távközlés, az energia, a versenyképesség, a környezetvédelem, a foglalkoztatás, a szociálpolitika, az egészségügy, a fogyasztóvédelem, az oktatás, az ifjúság és a kultúra ügyei.

A brüsszeli diplomáciában nála magasabb rangban csak a Coreper II. nagykövet van, aki elsősorban a gazdasági- és pénzügyeket viszi, illetve részt vesz a miniszterelnökök találkozóinak előkészítésében - írta meg délelőtti összefoglalóban lapunk, a frisshirek.hu.

BARANYAIT ÉPPEN AZNAP BOCSÁTOTTÁK EL, AMIKOR ELSŐSORBAN A GÁZÁRAK LETÖRÉSÉRŐL TÁRGYALTAK A TAGÁLLAMOK MINISZTERELNÖKEI.

A 444.hu úgy tudja, hogy a nagykövetet már több mint egy hete rá akarták venni közös megegyezéssel a távozásra - ám ezt ő nem fogadta el. Utódja a brüsszeli források szerint Molnár Katalin lesz. Sőt, abban is biztosak a kinti munkatársak, hogy csakis Várhelyi Olivér magyar biztos szervezkedett az érdekében, aki már régóta próbálja őt magas pozícióhoz juttatni. 

A lap megkérdezte Molnárt, hogy valóban ő lesz-e az új nagykövet, de "sem megerősíteni, sem cáfolni" nem kívánta a széles körben terjedő híresztelést.