A jászberényi testületi üléssel kapcsolatban írtunk már mindenfélét, és fogunk is még, miután hétfőn rendkívüli tanácskozáson feloszlatta magát a képviselők közössége. Egyről azonban még nem esett szó lapunk hasábjain: a teremről magáról!

Pedig van értelme a terem berendezéséről is szólanunk, ugyanis a Globomax Zrt. által meghirdetett Facebook-versenyen

a jászberényi üléstermet választották a legszebbnek.

Jász büszkeségünk egy percig sem vitatkozik ezzel a döntéssel. Méltónak és igazságosnak tartja azt. Ezt fontosnak tartottam leszögezni. Csak akkor csukják be a nézelődők a szemüket, amikor a kecskeméti ülésteremre kattintanak a lapozgatás közepette - igaz, Dunavarsány, Makovecz-stílusát idéző gerendaszerkezetes mennyezete is ámulásra méltó.

Az elismerés szóba jött a szerdai testületi ülésen is, ahol a jászberényi képviselők elsősorban arról vitatkoztak, hogy a város elfogadjon-e egy szolidaritási nyilatkozatot a tiltakozó tanárok mellett. Végül elfogadott, a fideszes képviselők heves ellenzését kísérve, amely vitáról mi is beszámoltunk. Egyikük, Szatmári Anikó nehezményezte, hogy a "legszebbnek választott" testületi ülésterembe kihelyezték a tiltakozások logóját jelképező piros felkiáltó jelet zászló formájában. A helyi aktív civil polgár alkotásának kitételét Szatmári felháborítónak nevezte, amellyel szerinte "beszennyezték" a termet.

A kiemelt kép forrása: Globomax Zrt. Facebook-oldala