2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Budapest: -7o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Havi bruttó félmillió forintot kap a külügyi tárcától Vincze Ottó

frisshirek.hu, 2022. október 20. - 07:35
Havi bruttó félmillió forintot kap a külügyi tárcától Vincze Ottó
Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a barcelonai magyar örökség feldolgozásával bízta meg 2020 májusában az egykori magyar válogatott labdarúgót, Vincze Ottót. Ám utóbbi azóta sem járt a katalán fővárosban... A 24.hu közérdekű adatigényléssel fordult a tárcához, hogy megtudja, Vincze milyen feladatokat végzett el Barcelonában, mikor és kikkel tárgyalt, és milyen konkrét eredménye van eddig a munkájának. A nem túlságosan kimerítő válaszból ez éppen nem derült ki, de az igen, hogy az exfutballista havi bruttó 500 ezer forintban részesül feladatai ellátásáért.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Vincze Ottó: az utolsó magyar játékos, aki számításba jött az FC Barcelona felnőtt csapatánál, ezért most a barcelonai magyar örökség feldolgozása a feladata. Büszke vagyok rá, hogy barátok vagyunk és hogy együtt dolgozhatunk

– erről még 2020 májusában számolt be Szijjártó Péter a Facebookon.

E kijelentés már elsőre „meredeknek” tűnt: az egykori magyar válogatott futballista ugyanis 1997 tavaszán a katalán klub másodosztályban szereplő B csapatában játszott, mindössze két mérkőzésen. A másodikon kiállították, ötmeccses eltiltást kapott, és többé már nem lépett pályára a gránátvörös-kék mezben.

A 24.hu cikke szerint

már akkor meglehetősen rejtélyesnek tűnt Vincze Ottó pozíciója, az elmúlt két és fél évben pedig nem igazán lehetett olvasni, hallani arról, milyen előrelépés történt a barcelonai magyar örökség feldolgozásában.

A lap ezért közérdekű adatigényléssel fordult a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, ám ezzel sem került sokkal közelebb az igazsághoz.

A külügyminisztérium ugyanis arra nem válaszolt, hogy Vincze milyen feladatokat végzett el Barcelonában, mikor és kikkel tárgyalt, és milyen konkrét eredménye van eddig a munkájának. A 24.hu-nak csak annyit sikerült megtudnia, hogy

Vincze a tevékenységével összefüggésben csupán egyszer, még 2019 októberében járt Barcelonában, vagyis még azelőtt, hogy Szijjártó bejelentette volna az exfutballista megbízását.

A külügyminisztérium válaszában egyébként kerülte is a barcelonai magyar örökség említését, inkább azt hangsúlyozta, hogy Vinczének más feladatai is vannak a tárcánál.

Vincze Ottó a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi sportdiplomáciai tevékenységének folytatásához kapcsolódó sportdiplomáciai feladatokat lát el, valamint közreműködik a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Teqball közötti diplomáciai-adományozási tevékenység koordinálásában és a magyarországi labdarúgó-akadémiák külföldi kapcsolatainak összehangolásában

– írták a 24.hu-nak küldött válaszban, amelyből az is kiderült, hogy

Vincze Ottó a feladatai ellátásáért havi bruttó 500 ezer forint megbízási díjban részesül.

A lap telefonon kereste a korábbi válogatott focistát is a külügynél végzett munkájával kapcsolatban, ám ő a minisztérium kommunikációs osztályához irányította az újságírókat, ahonnan a nem túlságosan kimerítő választ kapták az adatigénylésükre.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter oldala