A DK-nak az országos átlaghoz képest erősebb bázisa van Pécsett, amit az is jól mutat, hogy a megyeszékhelynek ellenzéki támogatású polgármestere van és a közgyűlésben is többségben vannak az ellenzéki képviselők. Az áprilisi választások Pécs 2. számú választókerületében pedig „ritka csodát” hoztak, amikor Mellár Tamás, ha kevés szavazattal is, de győzni tudott, így nem lett a teljes magyarországi térkép narancssárga.

Nem meglepő tehát, hogy a legnagyobb ellenzéki párt prominensei pozitív fogadtatásban részesültek a városban a lakosság részéről is. Gyurcsány Ferenc, pártelnök a pécsi Nevelési Központ színháztermében tartott beszédet szerdán este, ahol hallgatói kérdésekre is válaszolt.

A legtöbb érdeklődés az Orbán kormány idő előtti elmozdításának lehetőségére irányult. Az elnök kifejtette, nincs esély az előrehozott választásnak, ezt a fővárosi és a vidéki gyarapodó demonstrációk sem tudják elérni.

Gyurcsány Ferenc találkozott Péterffy Attila, polgármesterrel is, melyről közösségi média posztjában így fogalmazott:

„Küzdelmes örökséget vett át a Fidesztől az új pécsi városvezetés. Péterffy Attila polgármester fogadta a DK parlamenti frakcióját és részletes tájékoztatást adott a város helyzetéről, a városvezetés terveiről. Köszönjük polgármester úr!”

A frakció kétnapos programja igencsak sokszínű, hiszen piaclátogatástól, egészségügyi fórumon keresztül, Kálmán Olga által vezetett – ahogy ő fogalmazott – „közösségteremtő, összekovácsoló főzőversenyen” át egészen a tagtoborzásig számos eseményt szerveztek Pécsett.  

Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook oldala