2023.09.30., szombat - Jeromos
Budapest: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Gázolt a vonat Monorierdő és Pilis között

frisshirek.hu, 2022. október 18. - 12:24
Gázolt a vonat Monorierdő és Pilis között
Monor és Pilis között emiatt pótlóbuszok vitték az utasokat, de azóta már egy vágányon helyreállt a közlekedés.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Elütött egy embert a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára tartó vonat Monorierdő és Pilis között, emiatt késnek a járatok hazánk egyik legforgalmasabb vonalain, a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon - tette közzé a Mávinform Facebook-oldalán, amelyet az MTI szemlézett.

Bár korábban Monor és Pilis között pótlóbuszok vitték az utasokat, és továbbra is részt vesznek a szállításban, de 11:30-tól egy vágányon már újra megindulhatott a vonatforgalon. A késések pedig fokozatosan csökkenhetnek - frissítette bejegyzését a portál. A helyszínelés valószínűsíthetően kora délutánig tart majd.

Az adott szakasz által érintett közlekedésről a következőket érdemes tudni:
  • a Z50-es zónázóvonatok teljes útvonalon közlekednek,
  • a Tokaj és a Nyírség InterCity vonatok nem kerülő úton közlekednek már. A Nyugati pályaudvarról óra 28 perckor indulnak,
  • a szegedi Napfény IC-k teljes útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Szeged között járhatnak,
  • a Nyíregyháza és Budapest közötti sebesvonatok Cegléd állomásig közlekednek. Az utasok az IC-kre vagy a zónázó vonatokra szállhatnak át,
  • átmenetileg a pótlóbuszok még részt vesznek az utasok szállításában Monor és Pilis között,
  • az S76-os vonatok már teljes útvonalon Piliscsaba és Rákos között közlekednek.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa azt MTI-vel azt közölte, hogy az elgázolt férfi a helyszínen meghalt.

A fotó illusztráció és a szerző készítette.