Kárász Róbert távozik az ATV-től, ahol jelenleg még a hétköznap reggelenként jelentkező ATV Start egyik műsorvezetőjeként dolgozik, írta meg a Mandiner. Közös megegyezéssel válnak meg egymástól, Kárász november végéig képernyőn marad.

A Telex által szemlézett lapnak

Kárász azt mondta, hogy számára a fogyatékkal élők ügye és foglalkoztatása a legfontosabb. A jövőben a Premier Kultcaféra és a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítványra akar koncentrálni.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója úgy fogalmazott,

akik pikáns részleteket akarnak hallani, azoknak csalódást kell okozzunk. Nem volt tányérdobálás, nem volt ajtócsapkodás és senkit se vezettünk ki biztonsági őrrel az épületből. Csupán arról van szó, hogy a hosszú távú jövőt – megadva egymásnak a tiszteletet – máshogy képzeltük el.

A Telex cikkében felidézte, hogy a szigetvári születésű Kárász Róbert a Magyar Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként kezdte az újságírói pályafutását. Dolgozott a pécsi televízióban, majd a Magyar Televíziónál volt szerkesztő, műsorvezető. Ezt követően megfordult az RTL Klubban, utána 2016 áprilisáig a TV2 Mokka című reggeli műsorát vezette, és 2017 februárjában került az ATV-hez.

A nevéhez köthető macis alapítványnak jól fut a szekere, idén márciusban például több mint 256 millió forintot nyert el a Tolna Megyei Önkormányzat pályázatán rendezvényszervezésre, cateringre és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokra.

Áprilisban jogerősen elvesztette a 24.hu újságírója, Nagy Gergely Miklós ellen indított rágalmazási pert. A lap ugyanis feltárta, hogyan kerültek az MNB támogatásai a műsorvezető cégébe.

Kárász februárban egy Megafon-kampányrendezvényen is feltűnt.

Fotó: Facebook/Kárász Róbert oldala