Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a hétvégén játszotta első selejtező körét a Szolnoki Dózsa az vízilabda Eurokupában.

2021 tavaszának bajnokaként csobbant a vízbe a szerb Partizan Beograd, az olasz Ortigia, a francia Pays D' Aix Natation és a görög NC Hidraikosz csapatokkal szemben.

Az első két mérkőzésre pénteken került sor. Délelőtt a szerbekkel szemben végül 8-10-re alulmaradtak, holott az ellenfél csak az utolsó negyedben tudta megszerezni a vezetést. A franciák elleni meccset péntek délután magabiztosan hozták a szolnokiak.

A legnehezebb ellenfél az olasz Ortigia volt. A szombati mérkőzésen az ellenfél táborát erősítette a magyar landarúgó válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia is. Éppen ő vitte be az első gólt - számolt be a szombati eseményekről a szoljon.hu. Az MTI összeállításából kiderül, hogy bár az utolsó negyedet 3-6-ra a mieink nyertek, korábban már annyira elhúzott az olasz csapat, hogy végül 11-9-re ők hozták a mérkőzést.

Az utolsó vízbe szállás vasárnap a görögök ellen várt a szolnokiakra, amelyet fölényesen 16-3-ra hozott a csapat. Bár 2 vereséget szenvedtünk el a csoportkörben, másodikként végül továbbjutottunk az Eurokupában.
Összességében elégedett vagyok a szereplésünkkel. Ne feledjük, hogy öt játékosunk most debütált nemzetközi színtéren. Sok munka vár még ránk, nem lehetek türelmetlen a csapattal, és a fiúknak is türelmesnek kell lenni önmagukkal szemben. Végre négy napig együtt voltunk, tudtuk élesíteni formánkat és persze a taktikánkat is. Hétfő este már edzésünk lesz, hiszen szerdán a KSI vendégei leszünk, szombaton pedig fogadjuk a BVSC-t. Mindkét meccsen a maximumot kell nyújtanunk a győzelemért

– nyilatkozta Hangay Zoltán, Dózsa vezetőedzője a szoljon.hu-nak. A csapat trénerének október 17-én van éppen a születésnapja, akinek ezúton is gratulálunk! Az Eurokupa folytatására két hét múlva kerül sor.

Kép: a Szolnoki Vízilabda Sport Club FB-oldala, illusztráció.