A tiszt halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. Helyi lapértesülések szerint Malikot felakasztva találták az otthonában. A hatóságok ennek ellenére is gyilkosság miatt indítottak nyomozást, de annak sem zárták ki lehetőségét, hogy a férfi önkezével vethetett véget az életének. Családtagjai, azonban kizártnak tartják az öngyilkosságot.

Az index.hu szerint Roman Malik részt vett a csecsen hadjáratokban, majd különböző beosztásokban dolgozott a hadkiegészítő parancsnokságon, haláláig a toborzóiroda vezetője volt.

A tiszt állítólag Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli munkatársa volt.

A városvezetés így kommentálta a hírt:

„Egy erős és bátor ember szíve megállt, aki nehéz időszakon ment keresztül, de nem tört meg a súlyos katonai események és a súlyos veszteségek súlya alatt”

– írták.

Hozzátették:

„Roman Malik a szavak és a tettek embere volt, a városban ismerték és tisztelték becsületességéért és tisztességéért. Számára mindig olyan fogalmak álltak az első helyen, mint a kötelesség, a becsület és a haza iránti hűség. Így marad meg az emlékezetünkben.”

A military commissar in charge of enlistment for Putin’s chaotic mobilisation campaign, Lt-Col Roman Malyk, 49, has been found dead in suspicious circumstances prompting murder investigation. His body was discovered near the fence of his home in the Primorsky region of Russia. pic.twitter.com/MzFy54TTe7

— Kiztv7NewsRoom (@kiztv7) October 16, 2022

Egyikük a jachtjából esett ki és részegen, a másik a kórház ablakán, nagybetegen. Volt, akit varangyméreg hatására vitt el az infarktus, míg többek halála öngyilkosság képét mutatja. Lapunk is minden rejtélyes halálesetről írt a frisshirek.hu oldalon. Hogy mit lehet tudni az orosz energetikai elit tagjainak szaporodó idei haláleseteiről, arról még szeptember közepén a 24.hu készített összeállítást.

Fotó: twitter