2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 12o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Szentendrén megállította a kultúrát az energiaválság

frisshirek.hu, 2022. október 15. - 23:45
Szentendrén megállította a kultúrát az energiaválság
Az önkormányzat novembertől bezár minden múzeumot.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szentendre energiaválság közepette járt kálváriájáról márt írtunk több ízben lapunk virtuális hasábjain (itt és itt). Már a korábbi eseteknél is sejteni lehetett, hogy az önkormányzat nagy bajban van, hiszen a város polgármestere, Fülöp Zsolt elég drámaian nyilatkozott.

Nemrég a kormányt még a kormányt is felszólította a városvezetés, hogy hagyjon fel az irreális árképzéssel az energiapiacon.

Szombat este pedig egy drasztikus lépést tettek közzé - írta meg a 444. November elsejétől bezárják az összes szentendrei múzeumot, azaz a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítótermét. A döntést nem az önkormányzat, hanem a múzeum jelentette be. A radikális intézkedés eredményeképpen elmarad a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül meghirdetett programok.

A november 26-ára tervezett Párhuzamos narratívák gyűjteményes kiállítás 2023 tavaszára csúszik át. Ebben a fejleményben az egyetlen örömteli pont az, hogy ezek szerint legalább 2023 tavaszán már nyitást fontolgatnak.

A város látogatott Facebook-csoportjában, a Szentendre blogolban, Gulyás József, korábbi politikus, a város lakója azt vetette fel, hogy erre a drámai intézkedésre nem készítette fel az önkormányzat kellően a lakosságot. Természetesen lehet tudni, hogy az energiaválság minden önkormányzatot nehéz helyzetbe hoz, mégis vannak, amelyek elbírnak vele kisebb áldozatok árán is. Ahol pedig súlyosabb a helyzet, ott időben és fokozatosan kommunikálnak erről.

A kiemelt kép forrása: Szentendre hivatalos Facebook-oldala