Már a választási kampányban is jelezte a Megoldás Mozgalom, hogy az oktatóknál azonnali béremelést, bérkorrekciót szükséges végrehajtani. Ez a mai napig nem történt meg. A Mozgalom kiáll minden olyan pedagógus mellett, aki végső elkeseredésében a polgári engedetlenséget választotta, a munkabeszüntetéshez folyamodott.

A Megoldás Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy a szabad véleménynyilvánításra válaszként tanárok tucatjai kaptak fenyegető levelet, vagy azonnali elbocsátásról szóló értesítést.

Szolidálva a munkájuktól megfosztott pedagógusokkal, a Megoldás Mozgalom pályázatot hirdet azon tanárok részére, akik a fenti körülmények miatt, azaz a tiltakozásukra válaszként váltak munkanélkülivé. Minden olyan pedagógusnak fejenként 50.000 Forintot ajánl fel a Megoldás Mozgalom alapítványa, a MEMO Alapítvány, aki úgy érzi, hogy a diákjaiért való kiállás, a minőségi oktatás melletti tüntetés miatt veszítette el munkáját. SA Megoldás Mozgalom alapítványa a pályázatra több millió forintot szán.

A pedagógusok az alábbi linkre kattintva adhatják be pályázatukat. https://memoalapitvany.hu/palyazatok.

Fotó: memoalapítvany.hu